MAT OCH DRYCK

STORSTADSGUIDEN: BUDAPESTS RESTAURANGER

First Class Magazine fortsätter att presentera det bästa i utvalda städer. Denna gång bjuder vi er Budapests restauranger. Njut och inspireras inför kommande möten med denna vackra stad.

NOBU

nobu

Nobu erbjuder både middag och lunch och servicen är unik. Kalla förrätter som misochips med lax, sashimi och jalapeno och hummer ceviche är bara några smakprov på de bästa skaldjuren i den ungerska huvudstaden. Glöm inte att prova Rock Shrimp Tempura som huvudrätt

För mer information: www.noburestaurants.com

COSTES

costes

Om du vill avnjuta en riktigt prisvärd middag så är Costes antagligen det bästa valet. Restaurangen fick en stjärna i Guide Michelin år 2010 men namnet till trots är krogen inte besläktad med de berömda Parisbrödernas satsningar. Restaurangens två rum är avdelade med en sexig Martinibar med Taittingerchampagne och fina vita viner i kylen.

För mer information: www.costes.hu

ZONA

zona

Detta är stadens senaste tillskott bland vinbistros på Budasidan, nära Lanchidbron. Namnet syftar på smårätterna som kommer i så kallade zone portions. Kökschefen på Zona heter Krisztián Huszár och valdes till Årets Kock år 2011 i Ungern. Restaurangen är vackert och modernt utsmyckad.

För mer information: www.zonabudapest.com

ONYX

onyx

Onyx är en av två restauranger som blivit tilldelade en stjärna i Guide Michelin och är tveklöst den bästa restaurangen i Budapest. Restaurangens olika rum är i neobaroquestil accentuerade av guld, diverse ornament och stucco. Gamla bortglömda recept har väckts till liv och skapat tre unika avsmakningsmenyer med fem till sju rätter.

För mer information: www.onyxrestaurant.hu

MENZA

menza

Menza blandar restaurang med bar i en modern downtownmiljö och avslappnad 60-talsanda. Gästerna är en mix av lokal modeelit och mediefolk. Förrätterna består av gåslever, ungersk ratatouille och carpaccio. Salladerna är stora med innovativa getostvariationer och detta avnjutes till ett ”steady backbeat of groovy lounge music”.

För mer information: www.menzaetterem.hu

UPP
Translate »