EUROPA

STORSTADSGUIDEN: ISTANBULS BÄSTA HOTELL

Följ med till Istanbul, denna myllrande metropol som har den ena foten i Europa och den andra i Asien

istanbul thumb

First Class Magazines Sofia Sörenson tipsar om var du ska bo för att uppleva det genuint turkiska men samtidigt internationellt lyxiga i Istanbul.

PERA PALACE HOTEL

pera1

Den som är Agatha Christie-fan bör vid ankomsten till hotellet be om att få rum nummer 411. Det är nämligen där som deckardrottningens bok ”Mordet på Orientexpressen” inleds. Hotellet öppnade redan 1895 och är sedan dess en adress att räkna med för resenärer från hela världen. I hotellet får man känslan av att besöka det gamla Istanbul men med dagens komfort och stil, här finns både internationella restauranger och ett lyxigt spa. Hotellet har även en svit uppkallad efter Greta Garbo.

För mer information:
www.jumeirah.com

THE HOUSE HOTEL GALATASARAY

gala

Detta exklusiva hotell ligger i en ståtlig byggnad från 1890-talet och erbjuder lyxigt boende med sina tjugo stora all-suite dubbelrum med generös takhöjd. Hotellet är centralt beläget mellan Bosporen och Istiklal Avenue och har allt ett hotell ska kunna erbjuda. Vi slår ett extra slag för de fina badrummen med fristående duschar. Hotellet ligger i det bohemiska området Beyolu, känt för sin kultur och sitt vibrerande nattliv.

För mer information:
www.thehousehotel.com

THE HOUSE HOTEL NISANTASI

nin

I hjärtat av Istanbuls mode- och affärsdistrikt ligger The House Hotel Nisantasi, ett systerhotell till det föregående. Hotellets vackra entré sätter tonen och härifrån blir det bara bättre och bättre. De flesta rummen har walk-in closet i anslutning till badrummet och inom hotellets väggar finns både gym med utsikt över Marmarasjön, bibliotek och en liten resebyrå. I området finns såväl turkiska som internationella affärskedjor, trendiga caféer samt barer och restauranger av mycket hög klass. Den som är särskilt intresserad av det italienska modemärket Prada behöver inte röra särskilt mycket på sig, hotellet är nämligen byggt ovanpå deras butik.

För mer information:
www.thehousehotel.com

OCH DET ÄR HÄR DU SKALL DINERA!

UPP
Translate »