MAT OCH DRYCK

STORSTADSGUIDEN: ISTANBULS BÄSTA RESTAURANGER

Följ med till Istanbul, denna myllrande metropol som har den ena foten i Europa och den andra i Asien

istanbul2

First Class Magazines Sofia Sörenson tipsar om var du ska dinera för att uppleva det genuint turkiska men samtidigt internationellt lyxiga i Istanbul.

360 ISTANBUL

360

Namnet säger allt – restaurangen finns på ett tak som bjuder på en spektakulär utsikt. Man kan inte bli annat än hänförd över hur vacker denna stad är. På menyn står sushi i alla dess former, underbara nylagade falaflar direkt från köket samt ett urval av pizzettas. 360 Istanbul har öppet både för lunch och middag och på helgerna förvandlas restaurangen till Club360 med uppträdanden av erkända DJs och artister.

För mer information:
www.360istanbul.com

ISTANBUL CULINARY INSTITUTE

istcul

Det må låta som en skola och det är det också, detta är dock inget du ska låta dig avskräckas av, det är nämligen vid Istanbul Culinary Institute som framtidens stjärnkockar formas och utbildas. I den minimalistiska restaurangen serveras de maximala smakupplevelserna när eleverna serverar sina menyer som grundar sig på det moderna turkiska köket. Menyn är av förklarliga skäl ständigt ett föremål för förändring och inte sällan bjuds gästerna på icke aviserade rätter. Öppet både för lunch och middag – boka bord!

För mer information:
www.istanbulculinary.com.tr

ÇUBUKLU 29

cubuklu

Den som har en högtidsdag framför sig, går i giftermålstankar eller helt enkelt känner att Istanbul vore en lämplig stad att ställa till med ett hejdundrande kalas i bör titta lite närmare på Çubuklu 29. Etablissemanget öppnade redan 1986, då som restaurang och bar, men drivs sedan slutet av 90-talet som en privat klubb för stadens highrollers. Hit anländer man med privat båt och det går inte att missa att detta är ett ställe där långklänning och frack allt som oftast ingår i klädkoden. Från menyn avnjuter man franskinspirerad mat med turkisk kryddning. Çubuklu 29 ligger på den asiatiska sidan av Istanbul och tar emot sittande sällskap på upp till 900 personer medan cocktails kan avnjutas av upp till 1 500 personer.

För mer information:
www.cubluku29.com

VILL DU VETA VART DU SKALL BO I ISTANBUL?

UPP
Translate »