MAT OCH DRYCK

STORSTADSGUIDEN: PRAGS RESTAURANGER

First Class Magazine fortsätter att presentera det bästa i utvalda städer. Denna gång bjuder vi er Prags restauranger. Njut och inspireras inför kommande möten med denna vackra stad.

V Zátiší

kristalova_mistnost,_crystal_room

Denna moderna prisbelönta restaurang ligger inne bland Gamla Stans labyrintliknande gator, långt ifrån stadens buller. Det här är ett populärt ställe för stadens diplomater och i de mysiga små hörnen kan man skönja kärlekspar. Från ett fönster kan du smygtitta på kockarnas kulinariska verk och menyerna är både enkla och billiga. En femrätters kostar under 500-lappen och en rolig detalj är Dagens Fisk som är prissatt till “Pay as you wish”.

För mer information: www.vzatisi.cz

Bellevue

Bellevue_2

Med magnifik utsikt över slottet vid flodens kant ligger restaurang Bellevue som av många kritiker anses vara den bästa i Prag. Det är en exceptionellt vacker plats, byggnaden är chateauliknande och terrassen är upplyst av gatans lampor. Bellevue serverar superb mat med de bästa vinerna i huvudstaden. Ett tips: be om en fönsterplats.

För mer information: www.bellevuerestaurant.cz

Mlýnec

1terasa

Mlýnec har en passion för perfektion där varenda detalj är noga uttänkt. Marek Purkart, den enda tjeckiska kocken som fått tre stjärnor i Guide Michelin, använder sig av bortglömda bohemiska specialiteter och blandar dessa med moderna gastronomiska metoder vilket ger ett perfekt resultat. Prova de tjeckiska vinerna – en upplevelse!

För mer information: www.mlynec.cz

UPP
Translate »