EUROPA

TERRE BLANCHE – LYXGOLF I PROVENCE

Terre Blanche Hotel Spa Golf resort är en av Europas största golfanläggningar.

Albatros_Golf_Performance_Center_(25)

På 300 hektar breder två mästerskapsbanor av högsta klass alla kategorier ut sig i ett böljande landskap. Utmanande och vackra mitt i Provence. Välkommen till Terre Blanche.

Le_Riou_10_Player

De två golfbanorna Le Château och Le Riou är designade av Dave Thomas och är av proffsen ansedda som oerhört tekniska, svåra och utmanande. Hela anläggningen tog fyra år att bygga. Den omfattar de två golfbanorna, ett hotell som ingår i the Leading Hotels of the World, en David Leadbetter golfakademi, tre restauranger med ljuvliga menyer och stora privata villor längs fairways. Allt i ett vackert landskap med svajande pinjeträd, djupa raviner och kullar med över 400 blomsterarter.

Terre Blanche  Le Riou No.10

Terre Blanche invigdes i mars 2004 och är den yngsta i regionen PACA, Provence-Alpes-Côte-D’azur. Le Château klassas som en av de bästa i Europa. Och definitivt den bästa i Frankrike. Den är 6616 meter lång med spektakulära vattenhål, smala fairways, snabba elaborerade greener och gigantiska bunkrar med kritvit sand. Den kräver sin golfare för precision och längd i slagen. Banorna är öppna hela året för spel men det är bara Le Château som är öppen för greenfee-spel. Är man hotellgäst går det även att spela Le Riou, som är dedikerad endast till medlemmar. Riou är 6005 meter lång och kräver strategi och variation i slagbagaget. Många järnsexor istället för woods.

Terre Blanche Le Riou - trou n°18 a

Terre Blanche står varje år värd för European Senior Tour eller French Riviera Masters som den även kallas. Namnkunniga spelare som Ian Wosnam och Sam Torrance deltog i förra årets tävling. Idag har Terre Blanche två tourspelare från klubben: Rafael Jacquelin, som även är klubbens pro och Alexander Levy, som spelade i det Europeiska Ryder Cup-laget förra året.

BIOMECASWING

Terre Blanche Le Riou (b)

The Albatros Golf Performance Center öppnade 2010 och många professionella spelare tränar här. Bland dem Robert Karlsson som bor i Monaco och pendlar hit så ofta han kan.

Anläggningen är för tredje året i rad hemvist för det franska golfförbundets herrar och deras träning. På träningscentret erbjuds året-runt träning och här radar 64 utslagsplatser upp sig på två våningar. Det är på Terre Blanche som Jean-Jacques Rivet, huvudpersonen bakom det välkända konceptet Biomecaswing, håller till. En i världen unik träningsutrustning som analyserar hela kroppsrörelsen och mäter allt från den fysiologiska rörelsen till balansen och rotationen i höfter. En träningsmetod som anses vara kvintessensen av metoder.

terreblanche_4894 TN°6

Vi träffar klubbdirektören Jean-Marie Casella i ett klubbhus fyllt med skulpturer och konstverk inkorporerade i en sober design och välkomnande personal:

– Jean-Jacques är från början kiropraktor och använder sin teknik även med både tennisspelare och rugbyspelare från hela världen. Det är självklart öppet för oss vanliga ”hackers” också, förklarar han med ett stort leende. –En helg med ett tre-timmarspass och du kommer ut som en kung på golfbanan.

Världsspelare på touren som Justin Rose kommer kontinuerligt till centret. Det finns idag bara en systeranläggning och den ligger på Jumeirah Resort i Dubai.

EN SPORTINTRESSERAD MILJARDÄR

Terre BlancheTN°11  Le chateau

Det startade med en dröm! Dietmar Hopp, ägare till företaget SAP i Tyskland, hade en vision att skapa ett golfparadis för sportintresserade och livsnjutare. Och många var de som hade försökt. Den franske aristokraten Charles Bouge ägde marken under två sekler, och hela området Terre Blanche såldes 1979 av Camille Bouge, som även var borgmästare i kommunen, till Sean Connery. Även hans dröm var att bygga en golfanläggning. Hans fru Michelle är född i området och Connery själv är en fanatisk golfare. Legenden säger att Connery vann marken i kortspel. Mister Bond valde att
sälja marken till några svenska investerare i början på 90-talet. Dessa nådde inte heller ända fram i den sydfranska administrationen. Så det var inte förrän Dietmar Hopp köpte området som drömmen om Terre Blanche började ta form.

Sidor: 1 2

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida