EUROPA

TERRE BLANCHE – LYXGOLF I PROVENCE

ETT EKOLOGISKT MÄSTERVERK

Terre Blanche Le Riou

Miljardären Hopp har byggt anläggningen med stor hänsyn till naturen och omgivningarna. All byggnation har ekologiskt tänk och inget har gått till spillo. Till exempel har allt grus som grävts upp forslats vidare till vägar och andra områden i kommunen Tourettes.

Man byggde till och med tunnlar under anläggningen för att preparera för eventuella framtida sättningar i jorden. Dräneringen är utomordentlig och det är nog tur i ett område där regngudarna öser på ibland. När många av de andra banorna i södra Frankrike måste stänga för skyfallen kan man spela här.

PRISBELÖNT SPA

Spa terre blanche (4)

Terre Blanche Spa är en av de största spa-anläggningarna i Europa och ett måste efter en golfrunda på Terre Blanche. Med fyra uppvärmda pooler, två utomhus och två inomhus, är den en riktig kronjuvel som blivit utsedd av de flesta magasin av dignitet som en av Europas bästa.

Spa terre blanche (7)

Det finns tolv behandlingsrum som erbjuder allt mellan A och Ö av välbefinnande, kroppsliga och välgörande timmar väntar. Eller gå på ett vattengympa-pass, body sculpting eller fitness. Vattencykling, yoga och pilates finns också på programmet. Mellan passen kan man sjunka ner i en fåtölj i te-salongen, på utomhusterrassen eller vid baren. Hammam, bastu och turkiskt bad. You name it!

LE CHEF

Loup riz noir vénéré

Från och med i år står den prisbelönte stjärnkocken Philippe Jourdin för de fyra restaurangerna inom hotellet. Le Faventia är en gastronomisk fusion mellan fransk fine dining och regionens specialiteter. Le Gaudina, med sin internationella atmosfär, ofta gästad av jazzmusiker vid flygeln och inrett med finaste konstverk. Här serveras även frukosten. På Le Tusco Grill har man utsikt över hela dalen och poolområdet och från den stora terrassen serveras även solnedgången. Här grillas den mesta maten och vill man kan man ha en egen privat ”cabanas” vid poolkanten.
Restaurang Les Caroubiers är golfrestaurangen med superba luncher och tidiga middagar. De annars så strikta franska lunchtiderna har stor flexibilitet här.

Suprême de volaille doré, poêlée de champignons du moment - Polenta et son jus court

Monsieur Jourdin har en diger stjärnbeströdd meritlista från etablissemang som Moulin de Mougins, Tour d’Argent i Paris och Royal Palm Beach i Marrakech. Målet i år är att få tillbaka den stjärna man tidigare hade i Guide Michelin. Både 2013 och 2014 har Terre Blanche fått utmärkelsen Frankrikes bästa golfhotell och Europas bästa golfhotell.

BYLIV OCH NÄRHET TILL RIVIERAN

Detta golfens paradis ligger i departementet Le Var i kommunen Tourettes, en liten by med de karaktäristiska smala gränderna cirklande runt den gamla kyrkan Saint André. Konstvandring, galleribesök och en espresso vid torget är en fin utflykt utanför Terre Blanche. Närliggande byar som Callian, Montauroux och Seillans är alla värda ett besök. Den sistnämna utsedd till en av de vackraste byarna i Frankrike. Härliga utflykter bara några mil från Rivierans ”buzz” (men blanda inte ihop orten med Tourettes-sur-Loup i departementet Alpes-Maritimes).

terreblanche-mediteranee-013

Det tar en halvtimme att åka till Grasse och besöka parfymens mecka, en halvtimme till Antibes med Picassomuseet och en tur på ”capen” med bad från klipporna. Från Nice flygplats åker man på 40 minuter upp hit. Hela detta golfpaket har en inredning av ”fine art” och med en mycket konstintresserad ägare kan man gå på en konstvandring med skulpturer, konstverk och målningar i världsklass. Vid sidan av golf är ingredienserna: väl tilltagna ytor, lugn och ro och vidunderliga utsikter. Plus ett femtiotal fågelarter och doften av mimosa och lavendel förstås.

För mer information:
www.terre-blanche.com

Sidor: 1 2

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida