NORDAMERIKA

THE BETSY HOTEL I MIAMI

Mitt i Art Deco District ligger The Betsy Hotel på South Beach Miami hotell, ett elegant hotell med markiser, barer med härliga drinkar och en gigantisk äggskulptur. Vi har kollat in Miamis nyrenoverade lyxhotell med tydlig kulturell agenda.

Miami har seglat upp som en av de heta nya destinationerna i USA. Med vackra stränder, innovativ matscen (massor av härliga tacos), klubbar och sköna konstgalleriet har Miami något för de flesta, oavsett om man vill festa till fyra på morgonen, gå på yoga eller spana in världens bästa street art.

The Betsy är ett klassiskt lyxhotell i kolonialstil på Miamis South Beach i norra änden av Lummus Park och några kvarter norr om South Beachs Art Deco-distrikt. Det är en lugnare, mer mondän del av South Beach och med havet och stranden bokstavligen över gatan. Hotellet är ett av få hotell i äldre stil som nästan ligger direkt på stranden.

Hotellet innehar en tilltalande pool för de gäster som inte vill bege sig till stranden.

När vi checkar in möts vi av amerikansk servicekultur i dess absolut bästa version. Idel leenden, inget problem är för stort ”That’s aaaamazing, Sir” och vi känner oss omedelbart välkomna, nöjda och glada.

The Betsy, som kallar sig boutiquehotel, har rum både i originalbyggnaden från 1940-talet och i en smakfull tillbyggnad. Hotellet genomgick en fullständig uppgradering 2009 som håller mycket väl än idag. Vårt rum ligger i den nya tillbyggnaden som går i art deco-stil och har både ett rejält stort badrum med Malin/Goetz-produkter, separat sovrum och vardagsrum och en balkong mot en lugn innergård. På vägen till rummet passerar man en av Betsys två pooler och senare på dagen testar vi även den större roof top-poolen med utsikt över South Beach och havet.

Allt i rummet är ljust och harmoniskt.

Men först, efter en lång flygresa, vill vi ner till stranden. Som gäst på The Betsy har du tillgång till en privat del av stranden med solstolar, badhanddukar och parasoll och med personal som ordnar och fixar. Vid vårt besök i maj var det 28 grader i vattnet, vad mer kan man begära?

Frukosten kan man äta både luftkonditionerat och svalt inomhus eller ute på verandan mot havet. Som två värmetörstande svenskar valde vi verandan alla morgnar och det var fantastiskt med frukost utomhus. Ljumma vindar, havet i bakgrunden och att titta på människor som passerade på trottoaren. Som det anstår ett lyxhotell finns allt du kan begära på frukostmenyn, även här serverat med ett leende och lite amerikanska artighetsfraser.

När du besöker The Betsy så fråga efter deras jazzkvällar, filmvisningar och annat. Man anstränger sig ordentligt för att bli nära nog mer av ett kulturhotell än designhotell. Och missa inte det vackra och futuristiska ägget som binder ihop de två byggnaderna hos The Betsy. Allt designat av Allan Shulman. Och innan du lämnar hotellet, ta lite tid att njuta av atmosfären i lobby.

För mer information: www.thebetsyhotel.com

Foto: press
UPP
Translate »