INREDNING

THE FOURTH WALL – KÖKET UTAN GRÄNSER

Poggenpohl och Electrolux Grand Cuisine lanserar The Fourth Wall, ett komplett kökskoncept.

Cooking ovens 1B

The Fourth Wall är resultatet av ett nära samarbete mellan två världsledande företag inom design och teknik. Poggenpohl har omdefinierat kök till hemmets kärna sedan 1892. Electrolux Grand Cuisine är det första verkligt professionella matlagningssystemet som utvecklats för hemmet.

Kökskonceptet presenterar sex traditionella utrymmen i köket som inkluderar tempererat skafferi samt ett vanligt skafferi, vinkällare, bakbord, förberedelseytor samt en matplats. Namnet till The Fourth Wall kommer ursprungligen från den klassiska teaterscenen som utgör en gräns mellan publik och skådespelare.

Poggenpohl 5B

Med The Fourth Wall får gästerna en underhållande upplevelse när de intelligenta lösningarna, likt teaterdraperier, visar full insyn i köket till avskildhet. Med ett knapptryck kan köksutrymmen, som skafferi, vinkällare och diskutrymmen gömmas och underlätta en smidig övergång från matlagningsområde till matsalen i samma rum och värden slipper ta tag i att plocka undan. Det unika konceptet gör att det moderna köket fungerar utmärkt för sociala tillställningar och intima familjemiddagar.

Poggenpohl 4

– I årtionden har trenderna inom köksdesign gått mot det visuella och att dölja alla element i köket så att livsmedel och förberedelseutrymmen inte är dess primära fokus. Jag har hämtat inspiration från de historiska köken där man kunde se köket i sin helhet. Dessa kök hade “levande” utrymmen, där mat och tillagningen var i fokus. Efter att ha upplevt Grand Cuisine, visste jag att jag hade den perfekta komponenten för The Fourth Wall – en lösning som kombinerar Poggenpohls innovativa design och enastående hantverk med Grand Cuisines avancerade tekniska design, säger Andrew Hays, Creative Director The Fourth Wall.

Cooking Wine Cellar1B

Kökskonceptets fokus är maten och färska ingredienser, där specialdesignade armaturer gör att allt, från frukt och grönsaker till kött och fisk, kan förvaras under optimala temperaturer och fuktighet. Designen är ett gediget hantverk och de tekniska funktionerna har utformats utifrån den professionella kockens krav på funktion.

– Vi förändrade marknaden 2012 då vi introducerade Electrolux Grand Cuisine, ett helt nytt matlagningssystem. Med vår 70-åriga erfarenhet och vårt samarbete med Guide Michelins stjärnkockar var visionen att ta köket till en ny nivå som uppmuntrar till matlagning hemma. Genom Poggenpohls konceptualisering av The Fourth Wall, som omdefinierar köksutrymmet samt tar hand om de finaste råvarorna med respekt, kände vi att det var rätt plats för Grand Cuisine, säger Lars Erikson, designchef Electrolux.

Poggenpohl 3B

Utgångspriset för The Fourth Walls konceptkök ligger på 4 100 000 SEK.

För mer information:
www.poggenpohl.com
www.grandcuisine.com

UPP
Translate »