NORDAMERIKA

THE JAMES ROYAL PALM

En riktig vän på Miami Beach

3b_The_James_Royal_Palm_Beach_Experience_16443_standard

Kan man erkänna att att det är första gången jag är i Miami? Så är det i alla fall. Jag har inga särskilda förväntningar och har haft svårt att skaffa mig en bild av vad jag har att förvänta mig både avseende själva området och stranden. Med en vag idé om vart man är på väg gör man klokt i att hitta ett riktigt bra hotell. I värsta fall kan man ju då barrikadera sig inom hotellets område och lyxa bort ett par dagar.

LÄGE, LÄGE, LÄGE OCH ART DECO

3a_Floating_Stairs_at_The_James_Royal_Palm_16364_standard

Hotellkedjan The James, som tidigare funnits i Chicago och New York, tog för några år sedan över det anrika Royal Palm på Miami Beach. Mitt i smeten, på stranden, precis i början av Ocean Drive och ett kvarter från Lincoln Avenue där huvuddelen av Miami Beach shopping finns, ligger det uppvampade Art Deco-hotellet. Bilen svänger av Collins Avenue och upp mot en entrétrappa som myllrar av människor. När jag kliver ur bilen inser jag att de på trappan är personal, här ska ingen behöva vänta på att få service.

3a_Lobby_Lounge__16370_standard

Alla är klädda avslappnat i t-shirt och chinos eller shorts, vi är ju på Miami Beach, det är klädseln som till en början gör mig osäker på vem som är gäst och anställd men det klarnar snabbt vem som är vem. Lobbyn är ljus och i Art Deco-stil med omsorgsfullt valda konstverk och bevarade finns både det magnifikt mönstrade stengolvet och den ursprungliga receptionsdisken som idag tjänar som kaffebar. I den nya receptionen klaras incheckningen av effektivt utan anmärkning och ingen är gladare än jag för det. I förväg har jag fått ett flertal mail från The James med frågor om önskat läge på rum, transport, tid för ankomst och om jag har några andra önskemål. När jag får nyckelkortet ser jag att mitt önskemål om ett högt beläget rum har infriats.

ETT RUM MED UTSIKT ATT BARRIKADERA SIG I

2a_The_James_Royal_Palm_Apartment_King_Suite_Ocean_View_16290_standard

Eftersom jag aldrig varit på Miami Beach och egentligen inte har någon aning om var jag befinner mig blir utsikten som möter mig när jag öppnar dörren till mitt rum överväldigande. Jag ser hela South Beach ovanifrån, det är turkost hav, gröna palmer, vidsträckt sand och stad. Allt ryms i samma fönster som sträcker sig från golv till tak, från vägg till vägg. Det är helt fantastiskt!

Rummet är inrett i vitt och trä med accenter i samma ljust grönblå nyans som havet har utanför. Sängen är som ett moln av vita täcken och kuddar av yppersta kvalitet. Jag provhoppar lite för att det känns som rätt sak att göra i en säng med utsikt över South Beach och inte heller det gör mig besviken.

2a_The_James_Royal_Palm_Loft_King_Suite_Ocean_View_16371_standard

Rummet är utrustat med en fantastisk minibar, kanske snarare ett skafferi som är som gjort för att man ska kunna barrikadera sig från omvärlden, eller bara ha en ordentlig förfest. Här finns allt man kan behöva, allt. I dörrarna finns förstås en drinkshaker, inuti finns allt som räddar förfesten, hungern, dagen efter, dagen på stranden och filmkvällen. Att öppna skåpet är lite som att kliva in på Walgreens fast med stil.

Sidor: 1 2 3

UPP
Translate »