SPA OCH SKÖNHET

TID FÖR EN TIME-OUT: SKEPPARHOLMEN

Långt ute i Nacka, på en alldeles egen udde mellan sjö och hav, ligger Stockholms fräschaste hälsoanläggning. Skepparholmen Nacka är ett konferenshotell som för blott några månader sedan öppnade upp sitt nya och totalrenoverade spa.

Skepparholmen

Att anlända till Skepparholmen är lite som att ankomma till paradiset. Trots att det var vinter och isande kallt när vi halkade in, var det bedövande vackert och det var inte svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut när träden grönskar och humlorna surrar runt blommande rabatter. Hotellet är omgivet av vatten och från var och ett av de 100 rummen har man antingen utsikt över inloppet till Stockholm där de stora kryssningsfartygen seglar förbi i sakta mak, eller ut över den sjö som ligger framför entrén.

Total harmoni

Under veckorna är Skepparholmen, som i dagarna nominerades till Bästa Spakök och Årets Nyhet i SpaStar Award, ett renodlat konferenshotell. Efter konferensen kan deltagarna få pröva på olika undergörande spabehandlingar, varma dopp och iskalla duschar. På helgerna är det fritt fram för allmänheten och ett hett tips är att ta med sin sin käresta för ett mysigt dygn med spa, middag, övernattning och frukost.

Skepparholmen_UtePool1

Vid ankomst visas man till sitt rum där man med fördel lämnar alla sina ägodelar utom badkläderna, allt man kan behöva finns nämligen på spat. Därefter vandrar man i sakta mak till hotellets spa- avdelning som ligger i ensamt majestät i en byggnad en liten bit bort. Där får man ett par badtofflor, en badrock och en handduk, och efter avklädning och tvagning är det fritt fram att njuta av faciliteterna så länge man bara har lust. Behandlingar bör bokas två veckor innan man anländer och det finns ett antal olika att välja mellan. En specialitet på Skepparholmen är deras signaturbehandlingar styrda av de fyra årstiderna; ”Vinterdrömmar” är stimulerande och uppiggande och kan bokas från december till februari, ”Vårkänslor” är näringsrik och renande och kan bokas från mars till maj, ”Sommarharmoni” ger kärlek och glädje och bokas från juni till augusti och ”Höstenergi” förbättrar vitaliteten och cirkulationen och pågår från september till november. Utöver dessa finns det en uppsjö av andra uppfriskande kropps- och ansiktsbehandlingar, det är bara att välja och vraka!

En ny människa

Skepparholmen

Spat är mycket vackert med kurviga väggar dekorerade med den allra finaste mosaik, och båda poolerna, en inom- och en utomhus, bjuder på ett härligt vatten som håller en stadig temperatur på 37 grader. Inom de välvda väggarna döljer sig några spännande duschar som ger olika upplevelser. Prova gärna på den där man kan välja mellan en ishavsdusch eller tropiskt regn. Oavsett vilken man väljer kombineras kaskaden med en härlig doft som appellerar till alla sinnen. Efter att ha gått mellan olika duschar och bastun avslutades den fantastiska dagen i utomhuspoolen som ligger så vackert att det nästan gör ont. Med minus 10 grader i luften kändes det som att slinka ner i ett riktigt varmt bad. Vattnet ångade runt huvudet och vi guppade lugnt omkring medan solen sakta gick ner bakom holmen.

På kvällen var våra kroppar alldeles skrynkliga av att ligga i blöt. Nog för att utomhuspoolen är en härlig upplevelse även sommartid, men att ligga där när det är ishavsklimat är faktiskt en makalös upplevelse. Rekommenderas varmt till alla er som åker till Skepparholmen vintertid.

Redo att möta vardagen igen

Skepparholmen_HighRes_042

Plötsligt var det kväll, timmarna hade rusat förbi och det var dags för middag. Eftersom Skepparholmen endast tar emot gäster per beställning blir det inget svinn i köket. Kockarna vet exakt hur många personer som ska ha middag och man bestämmer själv vilken tid man vill äta (inom rimliga gränser förstås). Snäll och harmonisk intog vi vårt lilla bord där vi blev proffsigt uppvaktad av Frida som genast fyllde våra glas med ett friskt vitt vin. Därefter serverades en gudomlig skaldjurssoppa. Lammfilén som följde var nästan snäppet bättre och till den serverades ett moget och fint rödvin. Den vita chokladmoussen slank ner smärtfritt den med.

För mer information:
www.skepparholmen.se

Text: Eva Juhlin-Dannfelt Foto: Andreas Eklund AB

UPP
Translate »