MAT OCH DRYCK

TIPS PÅ FRÄSCHA SOMMARDRINKAR

Taverna Brillos “startender” Rikard Enell tipsar om tre fräscha sommardrinkar

Sommardrinkar Rikard EnellTaverna Brillos “startender” Rikard Enell.

Dörren står just nu på glänt till sommaren, denna härliga årstid som ger oss tillfälle att njuta lite extra av uteliv och fest med familj och goda vänner.

Har ni inte redan plockat fram och dammat av grillen och picknickkorgen är det hög tid att göra det nu. Vi på First Class Magazine vill fira sommarens återkomst med att bjuda er på några drinktips att ha till hands för grillfesten eller picknicken. Till det har vi tagit hjälp av startender Rikard Enell från Taverna Brillo i Stockholm, som bjuder på tre enkla recept på svalkande somriga drinkar med smak av fläder, äpple och rabarber.

The Grannie Smith

Sommardrinkar  Grannie SmithThe Grannie Smith av Rickard Enell.

50 ml vodka
25 ml äppelsirap
6 blad basilika
25 ml limejuice
sodavatten
is

Stöt basilikabladen lätt i ett högt glas, fyll på med resterande ingredienser och krossad is. Toppa med soda.

Rhubarb Smash

Sommardrinkar Rhubarb Smash
50 ml vodka
2 tsk rabarbersylt
4 st citronskivor
6 blad mynta
2 stänk angostura bitter
is

Häll samtliga ingredienser i ett glas. Går utmärkt att förbereda, men vänta då med myntan till servering. Slå på krossad is och rör kraftigt.

Elderflower Collins
50 ml Smirnoff vodka
25 ml flädersirap
30 ml citronjuice
70 ml vatten

Blanda alla ingredienser och kolsyra dem i en kolsyremaskin. Om du saknar kolsyremaskin går det även bra att servera i ett highballglas och toppa med sodavatten istället. Den perfekta drinken att ta med ut till picknickfilten eftersom den inte behöver någon is.

Foto: Björn Waenerlund

UPP
Translate »