DESIGN

URLÄCKRA NYHETER OCH GAMLA KLASSIKER

Nyheter och klassiker samlades under ett och samma tak när klockeventet Watchout 2013 gick av stapeln i spegelsalen på Grand Hôtel Stockholm i höstas.

Watchout Event 2013 Nymans Ur torsdag 24 oktober

Björn Borg och Melissa Schille. Foto: Henrik Mill.

Bland de prominenta gästerna syntes bland andra Björn Borg som nyligen utsetts till ambassadör för Rolex. På nyhetssidan presenterades en rad läckerheter, bland annat Master Ultra Thin Jubilee från Jaeger-LeCoultre. Rolex, Audemars Piguet, Breguet, Cartier, Chopard, Halda, HYT, IWC Schaffhausen, Jaeger- LeCoultre, Panerai, Pasquale Bruni, Ulysse Nardin och Vacheron Constantin – visst låter det som rena drömmen för en klockfantast?

På Watchout 2013, som arrangerades av Nymans Ur i höstas, kunde så väl särskilt inbjudna gäster som allmänheten njuta av klockor, smycken och helt enastående skapelser. Över tusen personer fick under två dagar insikt i vad som gäller på klockfronten samt kunde förkovra sig i historik och tillverkningsprocesser. Utställningen innehöll premiäruppvisningar, nyheter och speciellt influgna klockor samt underhållning i världsklass, bland annat uppträdde Stephen Simmonds och Kungliga Baletten.

I samband med Rolex 50-årsfirande av Daytona visades en jubileumsutställning som besöktes av Björn Borg som nyligen utsetts till ambassadör för Rolex. En exklusiv överlämning av klocka skedde under eventet, Björn valde en Rolex Day-Date i guld med grönt läderarmband och grön urtavla. Jubileumsmodellen Daytona i vitt guld och brun ring med blå urtavla visades också.

First Class Magazine presenterar här några av u(nde)rverken som visades.

Breguet hade för andra gången i Sverige stora delar av sin smyckeskollektion på plats. Utöver smyckena visades även Basel Fairnyheterna Classique Chronométrie, Classique Tourbillon Extra-Thin Automatic och Queen of Naples Day/Night:

BREGUET

Audemars Piguet stoltserade med sin Royal Oak Offshore och inte vilken som helst utan en limited edition av Michael Schumacher-modellen. Audemars Piguets utställning gav en närmare upplevelse av företagets klockor genom enastående verk och modeller:

royal-oak-offshore-chronograph-michael-schumacher-6.original-1

Senast ut från Jaeger-LeCoultre är jubileumsklockan Master Ultra Thin Jubilee inspirerad av ett fickur som JLC lanserade 1907. Med sina blygsamma 4,05 mm i tjocklek är den nya klockan nu det tunnaste armbandsuret i världen och en uppvisning i enkel elegans:

JLC-Master-Ultra-Thin-1907_00

År 2013 är ”The Year of The Lady” hos klassiska Vacheron Constantin och i och med detta har de för första gången tagit fram en self-winding manufacture caliber i dammodell, en Patrimony Contemporaine i guld:

Vacheron patrimoni contempraine

Ett särskilt designat rum hade gjorts i samarbete med Panerai. I ”The Ceramic Room” fick besökarna en helt extraordinär upplevelse och kunde ta en närmare titt på processen och framtagningen av boetterna som består av det här materialet. Här presenterades även den fantastiska Luminor Tourbillon 1950 GMT Ceramica:

panerai

IWC Schaffhausen visade upp två helt nya Portuguese modeller: Portuguese Chronograph Classic och Portuguese Tourbillon Hand- Wound. Den senare nämnda klockan innehar ett läderband från Santoni (italienska läderskor). Santoni fanns på plats tillsammans med IWC och demonstrerade tekniken i framtagningen av dessa exklusiva läderband – mycket intressant att se vilket skickligt hantverk som ligger bakom:

iwc

För mer information:
www.nymansur.com

UPP
Translate »