DESIGN

AUKTION FÖR BARNDIABETESFORSKNING

För fjärde året i rad anordnar Barndiabetesfonden tillsammans med Bukowskis och Lilly Diabetes en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen den 14 november för att samla in pengar till barndiabetesforskning

Kungafamiljen-Hans-GeddaFoto: Hans Gedda

Ett 30-tal exklusiva objekt kommer att klubbas under kvällen på Berns, bland annat ett svartvitt fotografi på Kungafamiljen taget av fotografen Hans Gedda. Fotot är taget år 1979, det är signerat och finns endast i ett fåtal framtagna exemplar.

Alla intäkter från auktionen går oavkortat till forskning kring barndiabetes. Förra årets auktion inbringade över en miljon kronor, vilket man hoppas att även årets auktion göra. Tidigare år har bland annat Izabella Scorupcos Bond-bikini och en unik gitarr skänkt av Tomas Ledin och signerad av B.B. King och Led Zeppelin auktionerats ut för större summor.

I Sverige lever cirka 8000 barn och ungdomar med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga insulininjektioner och många sjukhusbesök. Idag är diabetes en obotlig, livshotande sjukdom och det enda som kan ändra på detta är fortsatt forskning på området. Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn. Barn drabbas nästan uteslutande av typ-1 diabetes vilket innebär att de celler som producerar insulin dör. Tre gånger fler barn insjuknar i diabetes än i alla former av cancer tillsammans.

Se fler av objekten som auktioneras ur här:
www.bukowskis.com/sv

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida