FRÅN REDAKTIONEN

VIEWROPA – EN INTERAKTIV TÅGKARTA

Vi reser allt mer med tåg, och utifrån detta resandet har Swarovski Optik tagit fram ViewRopa – en interaktiv tågkarta fylld med spännande tips och råd. Här tipsas bl.a. om utflyktsmål län Bernina Express, West Highland Line, Cinque Terres, Trenino Verde, Montenegro Express och Inlandsbanan för att nämna några.

Tågresandet spåddes skjuta i höjden i somras och en färsk undersökning från Swarovski Optik visar att var tredje svensk planerade att resa med tåg i Europa under sin semester. Något som visat sig ha en direkt koppling till hållbarhet då hela 50 procent av svenskarna upplever att miljöaspekten är den främsta fördelen med tågresor. Att det är ett stillsamt resesätt följt av möjligheten att kunna upptäcka mer under resan hör även till de viktigaste fördelarna. Därför presenterar nu Swarovski Optik ViewRopa, en interaktiv karta som erbjuder tips och råd kring olika sevärdheter och platser att upptäcka längs några av Europas mest populära och ikoniska tågrutter.

– Vi har skapat ViewRopa för att ge fler möjlighet att upptäcka något som de annars skulle gått miste om. Vi tror dessutom att upptäckarupplevelsen kan förstärkas genom att ha med sig en bra kikare på resan. På så vis kan du få ut mer av såväl resan som destinationerna du besöker och du kommer närmre det djur- och naturliv du stöter på längs spåren. Det viktigaste är då att den är enkel att bära runt på och ta med sig. Det känns bra att kunna erbjuda en tjänst för de som vill uppleva mer genom att åka tåg istället för att exempelvis flyga, säger Fredrik Jonsson, vd på Swarovski Optik i Norden.

För mer information: https://viewropamap.com/

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida