MAT OCH DRYCK

VINTIPS FÖR HÖSTENS MIDDAGAR

Gran Sasso Chardonnay 2017 – Terre di Chieti IGT Farnese

Chardonnay är kanske den mest mångsidiga av de så kallade ädeldruvorna. Hos Farnese framställs ett vin med en frisk, fruktig och autentisk karaktär. Gran Sasso har inte lagrats på träfat och har därför kvar sina friska aromer av persika, lime och citronzest. Det är en utsökt version av den populära italienska vitvinsklassikern.

Passar till och i: Varm smörgås med gratinerad kantarellstuvning eller en moules marinières. Således kan vinet vara både i kantarellstuvningen och användas till att koka musslorna i.

Pris: 89 kr Artikel-nr.:944049

Wolf Blass The Red Label Shiraz Cabernet 2017 – South Eastern Australia

En äkta klassiker från Australien. Där Shiraz spelar huvudrollen och Cabernet Sauvignon tillför substans. Vinet är mjukt med medelfyllig kropp och en påtagligt intensiv, saftig frukt. De milda, mogna bäraromerna lyfts ytterligare av en lätt kryddighet och en fin struktur. En påtagligt fruktig upplevelse som stannar kvar länge i gommen.

Passar till och i: Vegansk pasta bolognese eller rödvinskokt lammstek.

Pris: 99 kr Artikel-nr.:237567

Gérard Bertrand 6ème sens Rouge 2017 – Pays d’Oc IGP

Ett vin för alla sinnen! Languedocvinerna (Pays d’Oc) är kända för sin rubinröda färg och fruktiga, fylliga karaktär. Bertrands cuvée förenar de bästa egenskaperna hos områdena Corbières och Minervois där växtlighet typisk för Medelhavet präglar både landskapet och vinerna. I gommen öppnas en arompalett av vinbär, röda bär och vanilj. Det är balanserat, sammetslent och mjukt. Som smaken av Sydfrankrike.

Passar till och i: Helstekt tupp med rödvinssky eller den franska versionen Coq au vin (funkar lika bra med kyckling).

Pris: 119 kr Artikel-nr.:827989

Vinerna kommer från http://www.the-wine-company.se/

UPP
Translate »