MAT OCH DRYCK

VOLLMERS I MALMÖ FÅR TVÅ STJÄRNOR I GUIDE MICHELIN

Nu är de eftertraktade stjärnorna här och vi säger grattis till Vollmers som erhåll två stjärnor i den eftertraktade guiden. Vi gratulerar även Imouto i Stockholm och Sture i Malmö till varsin stjärna.

Vollmer

Mats Vollmer i köket Foto: Jonas Nyhav

– Det är spännande att få utse två nya tvåstjärniga restauranger i 2017 års MICHELIN-guide. Mats Vollmer, som gett den charmiga Malmö-restaurangen sitt namn, serverar superbt innovativ, modern mat skriver Michelin Guiden i ett pressmeddelande. Den andra restaurangen som erhöll två stjärnor är  Henne Kirkeby Kro i Danmark.

Självklart säger vi grattis även till våra grannländer och då till Island med sin restaurang Dill fick landets första stjärna. Naturligtvis ska även Koks på Färöarna lyftas fram och de erhöll sin stjärna med motiveringen ”De var också imponerade över kockens användning av de inhemska råvarorna och traditionella tekniker som rökning och saltning”

– Det är spännande att få utse två nya tvåstjärniga restauranger i 2017 års MICHELIN-guide. Mats Vollmer, som gett den charmiga Malmö-restaurangen sitt namn, serverar superbt innovativ, modern mat skriver Michelin Guiden i ett pressmeddelande. Utlåtandet om Henne Kirkeby Tro i Danmark var följande: Henne Kirkeby Kro, lagar sublimt välsmakande, klassiskt baserade rätter som hyllar det omgivande landskapet. Självklart säger vi även grattis till övriga stjärnkrogar som bl.a. Oaxen Krog, Fäviken med flera.

För mer information: http://www.michelin.se/om/guide-michelin

Läs också historien bakom MICHELIN-guiden på http:www.firstclassmagazine.se/historien-bakom-guide-michelin/

UPP
Translate »